FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Dünya, Eğitim, Genel, Gündem, Kültür, Politika, Video Galeri 22.10.2024 29 Görüntüleme

KUTLU PARTİ LİDERİ PROF. DR. YUSUF HALAÇOĞLU DENİZLİ KİTAP FUARINDA TARİHİ BİR SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Prof. Dr. Halaçoğlu sözlerine ; Ben 15 yıl Türk Tarih Kurumu başkanlığı yaptım, Türkler tarihini yazıya dökme konusunda eksik kalmış Yabancılar bizim sahip olduğumuz bilgilerden daha fazlasına sahip. Fakat bilgiler Türkler tarafından yazılmadığı için saptırılmaya çok açık. Yabancılar tarihimizi taraflı bir şekilde yansıtmışlar. Tarih yazanlar tarafsız olmalı.  Araplar Filistin’de toprak satmış mı satmış kardeşim diyerek konuşmasına başladı.

KUTLU PARTİ lideri Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Denizli kitap fuarında ‘Tarihi Doğru Anlamak’ konulu bir söyleyişi düzenledi. Burada verdiği bilgiler tarihin önemini bir kez daha öne çıkarmış oldu. Burada yaptığı söyleşide Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihinde Arapları Anadoluya yerlestirmediğini belirtti. Bugünki mülteci sorununun ileride büyük sorunlar çıkaracağını, bunun için bugünden tedbirli olmak gerektiğini sözlerine ekledi. Halaçoğlu’nun Kızıl Denizden yola çıkarak verdiği örnekte, tatlı su ile tuzlu suyun birbirine karışmadığını ve bunun bir anlam ifade ettiğini söyledi. TÜRK kültürü ile arap kültürününde bu sular gibi farklı olduğunu ayrıca ümmet diyerek arap kültürünüde din olarak kabul edemeyeceğimizden bahsetti.

 

 

Tarih yazanların tarafsız olmalarının gerekliliğinin de şu sözlerle altını çizdi;

Siz kendi tarihinizi yazmazsanız başkalarının yazdığı tarihe inanmak durumunda kalırsınız. Haçlı orduları karşısında Sultan Kılıç Arslan’ın verdiği mücadele sonucu Bizanslıların Arapların üzerine gitmesi engellenmiş Türk ordularınca Haçlı ordusu Anadoluda durdurulmuştur. Bunu bilmelerine rağmen ümmet dediğimiz Araplar bizlere mevaili demektedirler. Bu kabul edilemez. Böyle bir anlayış olamaz. Türk tarihi hakkında doğru bilgiye sahip olmazsanız başkasının yazdığı tarihe inanırsınız. Doğru tarihi bilmezseniz, geçmişi gelecekte inşa edemezsiniz. Türk tarihi şanlı zaferlerle doludur. Türk medeniyetinin dünya medeniyetinin çağdaşlaşmasına katkıları yadsınamaz bir gerçektir.

TÜRKALAN HABER

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

MALATYA’DA DEPREM OLDU

MALATYA’DA DEPREM OLDU

Hazır Site by Uzman Tescil