FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Genel, Gündem, Kültür, Politika, Yaşam 18 Ekim 2024 76 Görüntüleme

DENİZLİ HAYVAN DOSTLARI DERNEĞİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ.

Geçtiğimiz aylarda, Denizli Pamukkale Belediyesi’nden işletme hakkı alınan Pamukkale Kocaçukur Natural Park’ta bulunan kaz ve ördekler kurumlar arası anlaşmazlık sonucu bakımsız kaldı.

 

AK Partili eski Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletimini yapmak üzere kiralanan Kocaçukur için bakanlık en son aylık 707 bin 446 lira kira isteyince Kocaçukur bakımsız ve sahipsiz kaldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Kocaçukur işletmesinin Pamukkale Belediyesi’nden alındığını şu sözlerle duyurmuştu.

”Pamukkale Kocaçukur mevki 19.07.2024 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı ile Pamukkale Belediyesinden alınmıştır.
Bu tarihten itibaren Kocaçukur’un bakımı, temizliği ve güvenliği T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına aittir.”

Denizli Hayvan Dostları Derneği’nin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Bülent Gökçe, özellikle sokak hayvanları için aktif çalışmalar yapıyorken son günlerde Pamukkale Kocacukur’da ki vatandaşların kaz ve ördeklerin kurumlar arasında ki anlaşmazlığı sonucu aç kaldıklarını bildirilince hemen harekete geçti.

Haber kanalımıza ulaşan Gökçe; Hayvan Dostları Derneği olarak hiçbir ayrım yapmadan, dünyamızın süsü bu güzel canları beslemek üzere harekete geçtik. Kendisine bakamayacak bu canlar muhtaç durumda. Dernek olarak bu hayvanlara sahip çıkıyoruz. Bu bizim insanlık görevimiz. Nerede bakıma muhtaç bir can varsa onları doyuracağız dedi.

Pamukkale Kocaçukur mevkii işletmesine 19.07.2024 tarihinden itibaren T.C. Kültür Bakanlığı tarafından da herhangi bir bakım yapılmadı. Burada bulunan yüzlerce bakımsız kaz ve ördeğin bakımı duyarlı hayvan sever vatandaşlar tarafından yapılıyordu. Çaresiz kalan vatandaşlar durumu Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Bülent Gökçe’ye iletti. Durumu öğrenen Gökçe Kocaçukur’da bulunan hayvanların durumuna kayıtsız kalmadı hemen harekete geçti.

Gökçe olayı şu sözlerle anlattı ; Denizli Hayvan Dostları Derneğimizin sosyal medya hesaplarından mesaj ve telefon yolu ile bize ulaşan hayvan severlerin taleplerine kayıtsız kalamazdık. Yirmi gündür biz ekip arkadaşlarımızla ve gönüllülerce bakımlarını yapıyoruz, beslenmelerini sağlıyoruz. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız bizlere hemen iletsin. Biz nerede yardıma muhtaç bir hayvan varsa yardımına koşmaya hazırız. Bu olayda da görmüş olduk ki Filler tepişir çimenler ezilir. Çimenler filler olmadan da yaşayabilir. Bizler bu gün bu deyimin ne kadar doğru olduğunu bu olayda görmüş olduk. Tüm resmi kurumları sorumluluğa davet ediyorum, bizlere yem desteği veren gönüllülere teşekkür ediyorum.

HABER – TÜRKALAN

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil